Onderzoeks rapport

Professor Vincenzo Cuteri, professor in onder ander microbiologie en Parasitologie aan de universiteit van Camerino heeft onderzoek gedaan naar de werking van Tickless.

logo unicamHet doel van het onderzoek was om de effectiviteit te bepalen van het ultrasone geluid geproduceerd door Tickless om het aantal vlooien en teken te verminderen of toename te voorkomen bij honden besmet met vlooien en teken.

De studie is uitgevoerd bij 2 verschillende hondenasiels. Alle honden waren geruime tijd vooraf niet meer behandeld tegen vlooien en teken en hadden op het moment van testen minimaal een bepaald aantal vlooien of teken.

Na 30 dagen meten bleek dat bij de honden met een werkende Tickless het aantal parasieten gelijk was gebleven of verminderd. In géén geval was er een toename van het aantal vlooien of teken.

Bij de groep met een niet werkende Tickless bleef het aantal in sommige gevallen gelijk en was er bij de overige gevallen een toename.
Tickless bleek in staat om te voorkomen dat aanwezige teken en vlooien op de hond kwamen. Het beste advies is derhalve om de hond met een pipet te behandelen om de aanwezige teken en vlooien te doden en met Tickless nieuwe besmetting te voorkomen.

Tevens is er door de onderzoekers geen irritatie door het ultrasone geluid vastgesteld.
Conclusie: De verkregen resultaten door de toepassing van Tickless bevestigen de effectiviteit van het voorkomen van een toename van het aantal parasieten of zelfs het verminderen en kan daarom gebruikt worden, zonder bijwerkingen, op dieren met parasieten om verdere toename te voorkomen of parasiet vrije dieren om te voorkomen dat ze parasieten oplopen.

Voor verdere informatie download het gehele (Engelstalige) artikel.